تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
موذی

موذی

خانوادگی

روش هاي تکثير درخت هلو :

روش هاي تکثير درخت هلو :

يکي از مهم ترين روش ها براي تکثير هلواستفاده از پيوند زدن مي باشد. پيوندک بايد از درخت هلويي گرفته شود که خصوصيات کيفي و کمي بالايي داشته باشد. اين پيوندک ها روي پايه هاي هلو، بادام (براي زمين هاي سنگلاخي و آهکي) و شليل (زمين هايي که نماتد سابقا در آن ها فعاليت مي کرده) پيوند مي خورند. در بعضي از خاک هاي سنگين يا خاک هايي که زهکشي مناسبي ندارند از پايه هاي گوجه و آلو استفاده مي شود.

https://www.pinterest.com/pin/1020839440510360857

 

 

 

کاشت بذر نيز يکي ديگر از راه هاي تکثير هلو است. براي آماده کردن بذر، بايد تمام گوشت آن از هسته جدا شود، هرچه هسته تميز تر باشد براي رشد آن بهتر است. در مناطقي که زمستان ملايم و مرطوب باشد بهترين زمان کاشت نهال هلو و شليل اواخر پاييز است و در مناطقي  که زمستان سرد و خيلي خشک باشد عمليات کاشت نهال بايد در اواخر زمستان يا اوايل فروردين قبل از باز شدن جوانه صورت گيرد زيرا در چنين روزها، هواي سرد مانع رشد قسمت هاي رويشي نهال مي شود. اما ريشه ها در داخل خاک با درجه حرارت ثابت زمين رشد و فعاليت ريشه ها آغاز خواهد شد که در استقرار و ماندگاري نهال تاثير دارد.عمق کاشت هسته براي کاشت در فضاي باز بايد حدودا 10 سانتي متر باشد.

براي کاشت هسته هلو در گلدان يا باغچه خود بايد هسته را داخل پلاستيک قرار داده و در يخچال قرار دهيد علت اين کار بخاطر اين است که مواد بازدارنده در هسته هلو که مانع جوانه زدن مي شود غير فعال شود  سعي کنيد هسته را به دور از ميوه هاي ديگر در يخچال بگذاريد.

سپس در مرحله ديگر بايد هسته ها به مدت ?? ساعت در آب بخيسانيد و بعد از آن آماده براي کاشت در گلدان هستند.

براي کاشت ان در گلدان بايد ان را در گلداني مناسب بکاريد و  از خاکي مناسب و مخلوط خاک برگ و شن استفاده کنيد و سپس هسته را در عمقي مناسب يعني دوبرابر طول هسته بکاريد

سپس گلدان را در دمايي مناسب قرار دهيد .معمولا جواني زني هسته ها تا يک ماه طول مي کشد پس بايد مقداري صبوري کنيد.

آن نهالي که از کاشت هسته هلو به وجود آمده معمولا چند سال طول مي کشد تا به مرحله ميوه دهي برسد. با بزرگ تر شدن نهال سعي کنيد ان را به گلدان بزرگتر منتقل کنيد.

روش‌هاي مختلف کاشت هسته هلو:

اولين قدم به هنگام کاشت هلو در گلدان، يا باغچه، اين است که کاري کنيم تا هسته، جوانه بزند. براي اينکه هسته، جوانه بزند، دو راه داريم:

هسته را به صورت معمولي و بدون هيچ کار اضافه‌اي، در پاييز، در خاک بکاريم و صبر کنيم که به هنگام بهار، به خودي خود جوانه بزند.

هسته هلو را در جايي نگهداري کنيم و در اوايل زمستان، با استفاده از روش‌هاي مختلف (مثل چينه‌بندي يا تيمار سرمايي) آن را مجبور به جوانه زدن کنيم.

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/Alphanahal

 

 

کاشت هسته هلو در گلدان:

براي کاشت هسته در گلدان ابتدا آن را درون پلاستيک گذاشته و در يخچال قرار دهيد تا منجر به غير فعال شدن عوامل بازدارنده رشد و جوانه زني شويد؛ سعي کنيد هسته هلو را به دور از ميوه هاي ديگر در يخچال قرار دهيد؛ در مرحله بعد بايستي هسته به مدت ?? ساعت درون آب خيسانده شود تا براي کاشت درون گلدان آماده گردد.

جهت کاشت درون گلدان خاک گلدان را آماده کرده و سعي کنيد هسته را درون خاک با مخلوط برگ و شن در عمق حداقل دو برابر طول هسته قرار دهيد و گلدان را در معرض دماي مناسب جهت جوانه زني قرار دهيد. بايد در اين امر صبوري به خرج دهيد زيرا هسته پس از تقريبا يک ماه جوانه خواهد زد. نهال حاصل از کاشت هسته چند سال زمان ميبرد تا شروع به ميوه دهي کند و اين نکته را در نظر داشته باشيد که پس از بزرگ شدن نهال، آن را به يک گلدان بزرگتر انتقال دهيد.

کاشت هلو در گلدان با روش تيمار سرمايي:

روش کاشت هسته هلو؛ بسيار آسان است و هيچ نوع دردسر خاصي به همراه ندارد؛ فقط بايد اندکي صبور باشيد، چون ممکن است که اين کار، کمي به طول بينجامد.

براي کاشت هسته هلو در گلدان، يا باغچه، بايد مراحل زير را دنبال کنيد:

ابتدا بايد تمامي گوشت ميوه هلو را بايد از خود هسته، جدا کنيد. اگر بگذاريد هسته چند روزي بماند و خشک شود، اين کار راحت تر خواهد شد. سپس پوسته رويي و چوبي هسته را بشکنيد و هسته اصلي را از داخل آن بيرون بياوريد. توجه کنيد که هسته داخلي، به هيچ عنوان نبايد آسيب ببيند و ترک بردارد.

هسته هلو را دو سه ساعت داخل آب گذاشته و بخيسانيد. سپس آن را در يک کيسه پلاستيکي (مانند زيب کيپ) قرار داده، مقداري خاک نيز به ان اضافه کنيد و سپس آن را داخل يخچال بگذاريد. دماي يخچال بايد حداقل 1 درجه و حداکثر 6 درجه سانتي‌گراد باشد. اکنون بايد منتظر بمانيد تا هسته، جوانه بزند. اين مدت زمان ممکن است متغير باشد؛ از چند روز، تا چند هفته و حتي تا چند ماه.

روش جايگزين براي کاشت هسته هلو:

هرچند که از نظر متخصصان، بهترين روش کاشت هلو در گلدان، استفاده از روش تيمار سرمايي است؛ اما برخي اعتقاد دارند که روش ذکر شده در بالا را مي‌توان به اين شيوه نيز به انجام رساند:

بعد از اينکه هسته را از پوشش چوبي آن جدا کرديد، آن را در داخل کيسه‌اي قرار داده و چند روز هسته را داخل يخچال قرار دهيد.

سعي کنيد هسته از هر ميوه‌اي و به خصوص موز، به دور باشد؛ زيرا اتيلن موجود در ميوه‌ها، قواي جوانه‌زني هسته را از بين مي‌برد.

بعد از چند روز، هسته را از يخچال درآورده و حدود يک شب، در آب بخيسانيد.

در اين روش کاشت هسته هلو، هسته جوانه نمي‌زند و تنها کاشت آن در خاک، کافي است.

تکثير نهال هلو از طريق بذر:

به منظور تکثير هلو از طريق کاشت بذر، بايستي گوشت از هسته کاملا جدا شده و هسته تميز براي کاشت آماده گردد زيرا هسته تميزتر منجر به رشد بهتر نهال مي گردد؛ در محل هاي داراي زمستان هاي ملايم و مرطوب، کاشت بذر در اواخر پاييز و در مناطق داراي زمستان هاي سرد و خشک در اواخر زمستان يا اوايل فروردين پيش از باز شدن جوانه ها بهترين زمان براي اين کار است.

 

دليل کاشت بذر در اواخر زمستان اين است که سرما از رشد بخش هاي رويشي جلوگيري کرده اما ريشه ها درون خاک به گسترش و رشد مي پردازند و به يک ريشه و تکيه گاه محکمي براي نهال در آينده تبديل خواهد شد که مواد مغذي و آب را به خوبي در اختيار گياه قرار داده و در برابر عوامل محيطي از گياه محافظ نمايد. جهت کاشت هسته در فضاي باز، عمق کاشت بايستي ?? سانتي متر باشد.

قلمه زدن درخت هلو چگونه صورت ميپذيرد:

قلمهزدن، روشي موفق براي کاشتن درخت هلو، است. شما ميتوانيد اين روش را در انتهاي زمستان با استفاده از ساقههاي خشک درخت انجام دهيد. براي کاشت هلو، به اين روش، به درخت هلو نيازمند هستيد. در ابتدا، ساقه مدنظرتان را براي قلمه زدن انتخاب کنيد. سپس، ساقه ها را به هورمون رشد آغشته کرده و آن‌ها را درون خاکي که از قبل آماده کردهايد، قرار دهيد. پس از آبياري مناسب و کوددهي مورد نياز گياه، ساقه شما ريشهدار شده و به ثمردهي ميرسد.

کاشت نهال هلو چگونه است:

شما بايد براي کاشت درخت هلو؛ به مواردي که در پاراگراف فوق به آن‌ها اشاره شد، توجه کنيد. به عنوان مثال، به نوع خاک توجه کنيد و در صورت که خاک زهکشي نشده است، حتما آن را زهکشي کنيد. در ابتدا، ميوه هسته را از داخل ميوه خارج کنيد. پس از آن هسته بيروني را شکسته و هسته داخلي را به مدت ?? تا ?? ساعت درون يخچال نگهداري نماييد.

پس از گذشت اين مدت، هسته را از يخچال خارج کرده و براي يک روز آن را داخل يک ليوان آب نگهداري کنيد. حالا زمان کاشت هسته هلو، فرا رسيده است. خاک مناسب گلدان يا باغچه خود را براي کاشت نهال هلو، آماده کنيد و سپس هسته را داخل خاک بکاريد. معمولا پس از  يک ماه، هسته هلو جوانه مي‌زند.

نحوه کاشت هلو

هلو و شليل با نياز سرمايي حدود ????-??? ساعت در مناطق با آب و هواي تابستانهاي گرم و خشک و فاقد سرماي ديررس بهاره به خوبي پرورش مي يابند. هلو نسبتا زود و قبل از سيب، گلابي و گيلاس گل مي­دهد و در مقايسه با بسياري از گونه­هاي درختان ميوه نسبت به سرما مقاومت کمتري دارد. تقريبا در تمام مناطق کشت هلو سرما يک مسئله مي­باشد. از اينرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته

مي شوند و به مقدار زياد در شرايط آب و هوايي مديترانه­اي کشت شده­اند.

هلو وشليل در محدوده عرض جغرافيايي ?? تا ?? درجه شمالي و جنوبي کشت مي شود. اين محدوده ممکن است در بعضي از مناطق به دليل وجود اقيانوس،درياچه هاي عميق و يا ارتفاع گسترش يابد.

جوانه هاي گل هلو در زمان خواب تا دماي ??- درجه سانتي­گراد را تحمل مي­کنند و جوانه­هاي چوب در دماي کمتر از ??- درجه از بين ميروند. گلهاي باز شده هلو و ميوه هاي ريز در صورتي که در زمان محدودي در دماي ?/?- و يا کمتر قرار گيرند از بين مي­روند. هلو داراي دامنه وسيع نياز سرمايي است ولي بطور متوسط بيشتر ارقام نياز سرمايي حدود ??? تا ??? ساعت دارند.

شرايط اقليمي درخت هلو:

هر نهالي براي اينکه عملکرد موثري در رشد و سپس توليد ميوه از خود نشان دهد، بايستي در شرايط اقليمي خاص خود کاشته شود تا از آسيب ديدن و ابتلا به بيماري و خطر آفات مصون بماند؛ سرما نياز اصلي درخت هلو براي کاشت نهال به حساب مي آيد پس در فصل زمستان يا پاييز نهال خريداري شده را بکاريد.

 حتي مي توانيد نهال را در يک گلدان مناسب نگهداري کرده و سپس به خاک باغچه تان انتقال دهيد و سپس با در نظر گرفتن نکات کاشت، آن را بکاريد؛ به طور مثال در خاک با ذهکشي خوب و داراي مواد مغذي اقدام به کاشت کنيد.

مشخصات نهال سالم و استاندارد هلو :

تنه نهال هلو و شليل بايد صاف، سالم و بدون هر گونه شکاف و يا آثار صمغ بوده و ارتفاع آن حد اقل 100 سانتي متر و قطر نهال 1 تا 2 سانتي متر و سن نهال 1 و 2 سال باشد.

نهال هلو و شليل پيوندي بايد تک تنه، شاداب، سالم، داراي ريشه اصلي بطول 35-20 سانتيمتر و داراي 6-5 ريشه فرعي بطول حداقل 5 سانتيمتر و عاري از هر گونه آفت و بيماري باشد.

جهت تامين نهال بايد از نهالستان هاي مطمئن و معتبر که داراي مجوز توليد نهال از موسسه تحقيقات ثبت و گواهي بذر و نهال مي باشند اقدام گردد و در هنگام تحويل نهال از مسئول نهالستان براي شناسايي نوع رقم و اصالت نژاد و بهداشت نباتي تاييديه لازم اخذ شود.

 نياز سرمايي:

اکثر ارقام هلو به ???-??? ساعت نياز سرمايي در دماي منفي ? درجه سانتي گراد نياز دارند؛ لازم به ذکر است شکوفه هاي هلو تقريبا ? الي ? هفته زودتر از گل هاي سيب باز شده بنابراين در مناطقي که سرماي بهاره امکان آسيب رساندن به نهال را دارد، از کاشت هلو اجتناب نماييد‌.

خاک مناسب براي کاشت:

همانطور که در قسمت بالا عرض شد، خاک با ذهکشي خوب براي کاشت و توليد ميوه درخت هلو مفيد مي باشد؛ در اين بين خاک شني تا لومي متوسط بهترين گزينه است نهال هلو بايستي در خاک عميق و با ذهکشي خوب و بدون غرقاب شدن کاشته و نگهداري شود تا آسيبي به ريشه وارد نگردد زيرا رطوبت بالا سبب پوسيدگي ريشه و بيماري هاي مربوط به آن مي گردد.

خاک هاي سنگين با حفظ آب درون خود و قابليت کم ذهکشي، جهت کاشت نهال هلو انتخاب مناسبي نيستند. مانند خاک رسي

چگونه به باغباني و مراقبت از آفات و بيماري هاي درخت هلو نياز داريد؟

   متأسفانه درختان هلو مستعد ابتلا به آفات و بيماري هاي بسياري هستند. از جمله بيماري ها و آفات اين درختان مي توان به آفات شته ها، شته ها، نماتدها، قارچ هاي زميني، حشرات بيد زرد، بيماري هاي قارچي و … اشاره کرد. با بررسي دقيق خاکي که در آن هلو مي رويد. مي توانيد از بيماري ها و آفات درختان يا نهال ها جلوگيري کنيد.

   علاوه بر اين، در صورت مشاهده آفت بر روي درخت، مي توانيد آفت يا حشره را شناسايي کنيد، از حشره کش يا آفت کش استفاده کنيد و درختان هلو خود را از خطر مرگ نجات دهيد. در صورت لزوم حتما به دنبال کمک حرفه اي باشيد.

نحوه ي آبياري نهال و درخت بالغ هلو چگونه است:

درخت هلو به آبياري زيادي نيازمند است. شما باتوجه به فصل و منطق هاي که در آن زندگي ميکنيد، ميتوانيد ميزان آبياري را افزايش يا کاهش دهيد. به عنوان مثال، اگر در محيطي زندگي ميکنيد که فضايي مرطوب دارد و دائما باران در آن باريده ميشود، نيازي به آبياري زياد وجود ندارد. حتما در زمان ميوهدهي درخت را دائما آبياري کنيد اما اين آبياري به گونهاي نباشد که ريشههاي درخت بيش از حد خيس شده و پوسيده شود.

چند نوع هرس داريم و هرس درخت هلو چگونه انجام ميشود:

هرس کردن درختاني همچون درخت هلو باعث افزايش رشد درخت و ميوه‏هاي خوشمزه و آبدارش مي‏شود. به همين خاطر، شما بايد سالي يک بار درختان هلو خود را هرس کنيد تا آن‌ها بتوانند سال بعد، باردهي بهتري داشته باشند.

پيشنهاد مي‏شود درختان هلو را در ماه‌هاي آخر پاييز و يا ماه ابتدايي زمستان هرس کنيد تا در بهار و تابستان با شکوفه‏ها و ميوه‌هاي خوشمزه بيشتري مواجه شويد. البته اين درخت، هرس بهاره هم دارد که اين هرس قبل از ظاهر شدن برگ‏‏هاي بهاره بايد انجام شود. درخت هلو، را مي‏توان به چهار روش مختلف هرس کرد، از جمله اين روش‏ها مي‌توان به روش‏هاي زير اشاره نمود:

هرس باردهي، اين هرس باعث افزايش ميزان ميوه ‏هاي درخت در دوران جواني مي‏شود.

جوانسازي، اين هرس به کاهش آفات و حشرات کمک مي‏کند و در نهايت عمر درخت هلو، را افزايش مي‏دهد.

تنک کردن، در اين نوع هرس قسمتي از درخت حذف شده تا بقيه قسمت‏هاي درخت بتوانند در شرايط بهتري به زندگي ادامه دهند.

فرم‏دهي، اين نوع هرس به درختان هلو فرم زيبايي مي‏دهد.

https://sites.google.com/view/brandmann9/home

https://onlineproofing.home.blog/2022/08/29/alphanahal/

 

 

 

موضوع :
برچسب ها : روش,های,تکثیر,درخت,هلو,:,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 5 آبان 1401ساعت 20:17 توسط دانا | تعداد بازديد : 122 | |

معرفي جهت کاشت درخت آلو

معرفي جهت کاشت درخت آلو

طعم لواشک‌ هاي ترش و خوشمزه آلو، مرباي آلو، گوجه سبز نمک زده در اواسط بهار… داستان تمامي اين محصولات خوشمزه و پرطرفدار از کاشت نهال آلو، شروع مي‌شود. کاشت درخت آلو، نکات خاصي دارد که بهتر است با آن‌ها آشنايي پيدا کنيم. توجه داشته باشيد که ميوه درخت آلو، در ابتدا که اندکي خام است، به صورت گوجه سبز برداشت مي‌شود و سپس تبديل به آلو مي‌گردد. براي اطلاع از قيمت انواع نهال ميوه به سايت آلفا نهال مراجعه کنيد.

آلو يکي از ميوه‌ هاي محبوب در سراسر دنيا است که بسيار مقاوم بوده و تقريبا در هر شرايط آب و هوايي رشد مي‌کند. البته توجه داشته باشيد که درخت و نهال‌هاي آلو انواع متعددي که دارد که هر يک در شرايط متناسب با خود رشد مي‌کند.

کاشت نهال آلو چگونه مي باشد )مراحل کاشت آلو(

هر زمان از سال که بتوانيد رطوبت مورد نياز درخت آلو را تامين کنيد، بهترين زمان براي کاشت نهال هاي آلو است؛ زيرا ريشه درصورت وجود آب به خوبي رشد مي‌کند. به صورت کلي توصيه مي‌شود کاشت نهال آلو، در اوايل زمستان که خاک به صورت طبيعي مرطوب است و ريشه ي گياه هم در خواب است و متوجه ي آسيب نمي شود، انجام شود تا نتايج آن در اوايل تابستان قابل مشاهده باشد.

پيشنهاد مي‌شود که خاک خود را از يک ماه زودتر آماده کنيد. اين کار به ذخيره مواد آلي غني در خاک کمک مي‌کند و درخت آلو سريعتر رشد خواهد کرد. ريشه‌‌هايي را که آسيب‌ ديده‌‌اند يا به شکلي نامعمول بلند هستند را با قيچي جدا کنيد. جهت تسهيل گردش هوا، ريشه‌ها را پخش کرده و اطراف ريشه مرکزي را خلوت کنيد. ريشه‌‌ها را در داخل ظرف برگردانده و پايين‌تر قرار دهيد.

در مرحله بعدي کاشت نهال آلو، بايد گودالي در زمين ايجاد کنيد که پهناي آن دوبرابر ريشه‌هاي باز شده گياه باشد و عمق آن با عمق اوليه نهال متناسب باشد. نهال يا ريشه را از سطل آب خارج کنيد و با ريشه‌هاي کاملاً باز و پخش، داخل گودال قرار دهيد. در اين مرحله آن را با يک دست نگه ‌داريد و با دست ديگر، گودال را پرکنيد و يا اگر مايل بوديد، مي‌توانيد از فرد ديگري کمک بگيريد.

بعد از کاشت درخت آلو، درخت را کامل غرق‌آب کنيد. اين کار به خاک کمک مي‌کند تا به خوبي اطراف ريشه‌ها مستقر شده و به خوبي ريشه را سيراب کند. تمامي درختان آلو در چند سال اول زندگي خود نياز به کمک دارند و همانند يک بچه نوزاد، بايد دست آن‌ها را بگيريد. براي اين کار از يک تيکه چوب استفاده کنيد و آن را به درخت پيوند بزنيد تا به خوبي رشد کند و بزرگ شود.

https://alphanahal.ir/plum-seedlings/

آماده سازي زمين قبل از کاشت

قبل از کاشت باغ آلو (احداث باغ آلو)  ، علف هاي هرز يا بقاياي محصولات قبلي بايد از زمين خارج شوند. چندين نمونه خاک از مزرعه بايد براي آزمايش تغذيه و آزمايش ذخيره آب به آزمايشگاه خاک ارسال شود. در صورت استفاده از علف کش ، مدت زمان ماندگاري علف کش قبل از کاشت نهال هاي جوان گذشته است. بهتر است يک سال قبل از کاشت ، دانه ها را روي زمين بکاريد و سپس برگردانيد تا مقدار مواد آلي خاک افزايش يابد. عمق خاکورزي بايد حدود 50 تا 80 سانتي متر باشد و براي اطمينان از زهکشي مناسب بايد لايه محدود کننده خاک را از بين برد. در خاکهايي که مقدار pH آنها کمتر از 5/5 است ، مي توان مواد کلسيم اضافه کرد. از موادي مانند سوپرفسفات مي توان در خاک هاي قليايي يا شيرين با pH بالا استفاده کرد.

عوامل دخيل در کاشت نهال آلو

خاک: اين درخت در گستره وسيعي از خاک ها قابليت رشد دارد؛ از خاک هاي شني، لومي، شني لومي گرفته تا خاک رسي. برخلاف بيشتر هسته داران که خاک هاي سنگين و آبدار مانعي براي عملکرد مناسب آن ها مي باشد، اما درخت آلو در اين گونه خاک ها تحمل بيشتري از خود نشان مي دهد. پي اچ مناسب خاک محل رشد درخت آلو بين ?.? الي ?.? مي باشد.

نکته: پيش از کاشت نهال از گونه عاملي که سبب مي شود ريشه يا آب به خوبي نفوذ نکند را مانند لايه رسي که دردسر ايجاد مي کند از بين ببريد.

دما: مرحله خواب زمستاني بايدي است که هر ساله براي تمامي درختان بايستي اتفاق بيوفتد و درخت آلو نيز از اين قائده مستثني نمي باشد؛ با پايين رفتن دما در فصل پاييز، درخت آلو متوجه مي شود که بايد خود را براي خواب زمستاني آماده کند. نياز سرمايي درختان براي عملکرد و جوانه زني آن ها در فصل بهار مفيد مي باشد که البته درخت آلو به دماهاي پايين جهت برطرف کردن اين نياز و هم چنين گذراندن خواب زمستاني خود احتياج دارد.

پايين ترين دماي قابل تحمل براي درخت آلو بين ?.? تا ??.? درجه سانتي گراد مي باشد؛ در صورت برطرف نشدن نياز سرمايي درخت آلو، گل ها ممکن است به طور منظم و همزمان باز نشوند و حتي احتمال ريزش آن ها زياد شود. سرماي دير رس بهاره همانطور که براي هر درختي اثر منفي دارد، سبب ريزش شکوفه هاي درخت آلو و از بين رفتن جوانه ها خواهد شد.

شرايط آب و هوايي مناسب براي پرورش نهال آلو

احتمالا تا به حال دقت کرده ايد که کاشت باغ آلو اکثرا در آب و هواي معتدل انجام مي شود. نهال آلو در حال رشد نياز رطوبتي بسيار بالايي دارد و بنابراين اگر بحث صرفه جويي در مصرف آب در محل زندگي شما مطرح باشد، بايد در کاشت نهال آلو به آن توجه نماييد.

کاشت نهال آلو بهتر است در مکاني آفتابي انجام گيرد، البته باغ آلو نبايد بيش از حد نيز در معرض نورخورشيد و گرما باشد. ميوه هاي آلو براي ايجاد طعم شيرين به آفتاب و گرماي کافي احتياج دارند. اگر در باغ آلو خود يک ديوار رو به جنوب يا غرب آفتابي داريد، کاشت نهال آلو در مقابل آن مي تواند گزينه مناسبي باشد. با شکوفاشدن شکوفه هاي درخت آلو در بهار، نماي بسيار زيبايي به وجود مي آيد که حتي مي تواند انتخاب خوبي براي تزئين حياط خانه تان باشد.

زمان مناسب کاشت نهال آلو

کاشت نهال آلو در اواخر پاييز يا زمستان که گياه در دوره خواب به سر مي برد، بهتر است. درخت آلو را در پاييز سفارش داده و آن را در يک روز زمستان خنک و آفتابي بکاريد. به شما پيشنهاد مي کنيم از کاشت درخت آلو در زمين هاي پر آب و يا خيلي خزدار خودداري کنيد و اگر زمين باغ آلو شما در زمستان يخ مي زند، قبل از اولين يخ زدگي شديد، يا هنگامي که در بهار شروع به آب شدن مي کند، کاشت را انجام دهيد.

مناسب ترين زمان براي کاشت نهال آلو و ديگر درختان خزان دار از فصل پاييز تا اسفند مي باشد يعني پيش از بيدار شدن جوانه ها از خواب و زماني که نهال هنوز خواب است، بهترين زمان براي اين کار تلقي مي شود‌.

قبل از انتقال گياه از نهالستان به باغ، بايستي ريشه نهال توسط موادي مانند خورده چوب مرطوب پوشانده شده باشند تا از خشک شدن آن جلوگيري به عمل آيد؛ عمق گودالي که بايستي حفر گردد، بايد هم اندازه با عمق گودال درخت در نهالستان باشد. در صورت انجام ندادن اقدامات حفر گودال، مي توانيد گودالي با طول و عرض ? در ? متر و عمق ?? سانتي متر حفر کنيد.

پس از مشخص شدن جواب آناليز خاک باغ، کودهاي موردنظر و تقويت کننده لازم را به گودال اضافه نماييد اما توجه داشته باشيد از ريختن کودهاي اضافي و خودسرانه خودداري نماييد زيرا به سوزاندن نوک ريشه نهال و در نهايت از بين رفتن آن منجر خواهد شد.

پس از کاشت نهال آن را با خاک بپوشانيد و به اندازه نه خيلي آهسته و نه خيلي زياد فشار دهيد زيرا فشار زياد منجر به خفگي ريشه خواهد شد.

احداث باغ آلو

آب و هوا: آلو در طيف گسترده اي از آب و هوايي با يک گونه تقريبا براي هر منطقه رشد مي کنند. اجتناب از کاشت در مناطق پست که در آن سرما ممکن است قرار بگيرد، و به درختان شما آسيب برساند. در صورت امکان، پيدا کردن موقعيت پناهگاه، مانند يک نقطه در سمت جنوب يا رو به غرب دور از وزش باد. که به درخت در ميوه دهي کمک خواهد کرد.

نوع خاک و بافت: آلو بهترين رشد را در بافت لوم ريز بافت و خاک لوم شني دارد. اين شرايط درتوليد درختان و محصولات سالم قابل توجه است. اما دانشگاه کاليفرنيا اشاره مي کند، که درختان آلو مي توانند در در طيف گسترده اي از انواع خاک و بافت اعم از شن تا رس رشد کنند. در صورت امکان اجتناب از کاشت در خاک با مقدار رس بالا، براي اينکه اين نوع خاک مي تواند مشکلات زهکشي را بوجود بياورد. درختان آلو بهترين رشد را در خاک اسيدي تا خنثي، با PH مابين ??? و ??? دارند و به ندرت در خاک قليايي عملکرد خوبي نشان مي دهند. اگر شما خاک قليايي داريد، مي توانيد pH را با ترکيب گوگرد و يا کود حاوي سولفات آمونيوم قبل از کاشت کاهش دهيد.

کاشت: گودال را کمي عميق تر و گسترده تر از گسترش ريشه حفر کنيد. نهال را روي مقداري خاک نرم در وسط گودال کنده شده قرار دهيد. مطمئن باشيد که ريشه بخوبي پخش شده است. درختان استاندارد اندازه ? الي ?/? متر از هم فاصله خواهند داشت. درختان پايه کوتاه ?/? الي ? متر از هم فاصله دارند. براي نهال هاي داخل گلدان، گياه را از گلدان جدا کرده و هر گونه ريشه گرد را با استفاده از قيچي باغباني حذف کنيد . براي درختان پيوندي، پيوند بايد ? سانتي متر بالاتر از خط خاک در هنگام کاشت باشد.

مقدار آبياري: آبياري عميق کمک مي کند تا ريشه هاي آلو عميق تر در خاک گسترش يابند، به اين ترتيب درخت مقاومت بيشتري در برابر خشکي خواهد داشت همچنين با خطرات مرتبط با گرما در مورد ريشه هاي کم عمق و نوسانات سريع درجه حرارت در سطح خاک به حداقل خواهد رسيد. درختان آلو، مانند بسياري از درختان ميوه، در خاک هايي که مداوم آبياري مي شوند رشد خوبي ندارند. عدم آبياري بين برنامه هاي آبياري باعث خشک شدن خاک، و اجازه مي دهد تا ريشه درخت تنفس کرده و از مشکلات مربوط به خاک اشباع از آب جلوگيري مي کند. صرف نظر از تنوع، همه درختان آلو پاسخ خوبي به دو بار آبياري در هفته مي دهند.آبياري بايد هميشه در پايه درخت استفاده شود. آبياري سقفي برگ درخت آلو را مرطوب مي کند، به ويژه هنگامي که درخت در مرحله جواني است، خطر ابتلا به بيماري قارچي برگ را بالا مي برد. نشانه هاي کم آبي در درختان آلو، لبه هاي برگ درخت قهوه اي شده يا پژمردگي به طور کلي افزايش مي يابد. آب و هوا و خاک شرايط محلي نيازهاي آبياري را تعيين مي کنند. علاوه بر اين، اگر پوست در قسمت پايه درخت از قهوه اي روشن به قهوه اي سياه يا تيره تغيير پيدا کرد، نشان مي دهد که درخت آلو بيش از حد آب دريافت کرده است.

باغداري و مراقبت‌هاي لازم از آفات و بيماري‌هاي درختان آلو:

از شايع‌ترين بيماري‌ها و آفات درخت آلو که هر کشاورزي بايد با آن‌ها آشنايي داشته باشد، مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:

پوسيدگي قهوه‌اي

ويروس پلوپاکس

پوسيدگي سياه

آلو کوتوله

جريان لثه

جيب آلو

بيماري کلاستروسپوريوم

مونيليوز ميوه سنگ (پوسيدگي ميوه)

زنگ

بيشتر اين آفات در بهار شروع به تکامل مي‌کنند و برخي ديگر به صورت ساليانه باز مي‌گردند. سمپاشي و درمان پيشگيرانه منظم، مي‌تواند از اين آفات و بيماري‌ها جلوگيري کند.

چند نوع هرس داريم و هرس درخت آلو چگونه انجام مي‌شود؟

هرس و نگه‌داري از Plum tree، کار چندان دشواري نيست و اگر به موقع انجام شود، درختان دچار آفت و بيماري نخواهند شد. توصيه مي‌شود در فصول سرد که درخت خواب است هرس صورت نگيرد؛ زيرا درخت در معرض خطر بيماري برگ نقره‌اي و ساير عفونت‌هاي قارچي قرار مي‌گيرد. از سويي ديگر، بهترين زمان توصيه شده براي هرس درختان آلو، اواخر بهار تا اوايل تابستان است.

بنابر زمان کاشت درخت آلو، نوع هرس آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، اگر در زمستان نهال را بکاريد، شيوه هرس آن با زماني که هسته را در بهار مي‌کاريد متفاوت است. بهتر است در اين خصوص با يک متخصص مشورت کنيد.

پس از هر شکل‌دهي، اکثر ارقام تا سن ?? سالگى نياز به هرس مجدد ندارند ولى در آن سن، به‌دليل متراکم شدن شاخساره، بايد آنها را هرس کرد. ارقام ژاپنى چون چوب‌هاى آنها نرم‌تر و ميوه‌هاى آنها بزرگ‌تر است به هرس شديدترى نيازمند مى‌باشند.

نکات و هشدارها درخت آلو

درختان آلو بايستي در اوايل بهار و بعد از گرم شدن هوا و درست زماني که خاک به اندازه‌ي کافي خشک و آماده‌ي کشت است، کاشته شوند.

زمان مناسب براي افزودن کود در فروردين ماه است که معادل يک فنجان کود را بصورت دايره اي به قطر ?? سانتي‌متري در پاي درخت بايد بپاشيد. اين عمل را دوباره در اوايل خرداد و ابتداي مرداد تکرار کنيد و البته اين بار نصف فنجان کود اضافه کنيد. سال بعد دو فنجان کود شيميايي، در اوايل فروردين و شهريور، به درخت دهيد. در فروردين سال دوم به بعد، براي هر سال رشد درخت، يک فنجان کود به درخت داده (اما براي يک درخت بالغ اين مقدار از ?? فنجان نبايد تجاوز نکند) و در شهريور هر سال نيز براي هر سال رشد درخت يک فنجان کود به درخت بدهيد (اما براي يک درخت بالغ اين ميزان نبايد از ? فنجان تجاوز کند.)

هرگز درختان آلو را چسبيده به هم يا نزديک به ديگر گياهان نکاريد. در زمان بلوغ درخت ، به منظور داشتن فضاي کافي جهت حرکت در اطرافشان ( برداشت محصول و نگهداري )، همين طور در اختيار داشتن فضاي کافي براي سيستم ريشه‌اي و به منظور ارتقاي سلامت درخت ، بايستي فضايي معادل ? متر در اطرافش خالي باشد.

اجازه ندهيد که شاخه‌هاي درختان آلوي کنار هم در يکديگر گره بخورند و سد راه هم شوند. در صورت ضعف در نگه‌داري اين درختان ، شاخه‌ها و حتي ريشه‌هاي آن‌ها ممکن است به ساختمان‌هاي اطراف نيز تجاوز کنند.

https://alphanahal.ir/

 

 

موضوع :
برچسب ها : معرفی,جهت,کاشت,درخت,آلو,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 15 آبان 1401ساعت 12:01 توسط دانا | تعداد بازديد : 120 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد